Zo’n 65 jaar nadat Germain Noffels zijn bierstekerij en limonadefabriekje op de Wijnberghoek oprichtte, besluit zijn kleinzoon Nino Bacelle om zijn experimenten als hobbybrouwer te commercialiseren. Hij gaat hiervoor aankloppen bij Brouwerij Deca in Woesten, West-Vlaanderen. Alles komt in een stroomversnelling als Nino Guido Devos ontmoet, een van de stichters van bierproeversvereniging H.O.P. Ze besluiten samen een project op te starten en bundelen hun kennis in brouwerij De Ranke. Met hun eigen brouwerij willen ze een tegenantwoord bieden aan het steeds zoeter en commerciëler wordende bier uit de jaren 80. Veel kleine brouwerijen verdwenen en maakten plaats voor geïndustrialiseerd bier maken. De filosofie is dan ook van in het begin duidelijk: lekker bier brouwen met kwaliteitsvolle grondstoffen volgens de traditionele methodes.
Na 11 jaar brouwen bij brouwerij Deca, besluiten Nino en Guido een eigen brouwerij te bouwen. Ze doen dit in Dottignies, net op de taalgrens. Naarmate er meer bieren op de markt komen, neemt ook de interesse vanuit het buitenland toe. Ongeveer 60 % van de bieren is bestemd voor landen als de Verenigde Staten, Japan, Groot-Brittanië, Zweden, Denenmarken en Frankrijk.