Vlag van Denemarken
Kopenhagen, Denemarken
Producent alcoholvrij

ARENSBAK

ARENSBAK biedt een uitstekend alternatief voor de klassieke dranken aan tafel. Chinese thee wordt omgezet in kombucha en geïnfuseerd met allerlei verrassende ingrediënten, zoals roze peper, kastanjechampignon, goudsbloem en appelbes. Binnen het ARENSBAK-assortiment kan je momenteel kiezen uit 4 verschillende varianten: wit, rood, mousserend wit en mousserend rosé.

Opgericht in
2020
Gesetteld in
Kopenhagen
Zetten in op
fermentatie
Belangrijkste ingrediënt
Chinese thee

Over deze producent

Wie, wat, wanneer?

Naast Noma, Tivoli en Carlberg heeft Kopenhagen er sinds 2020 een nieuw boegbeeld bij: ARENSBAK. Het merk voor alcoholvrije dranken werd opgericht door ondernemer Christian Arensbak, met als doel smaakvolle en complexe alcoholvrije dranken te creëren door middel van fermentatie. In het hoofdkwartier in de Deense hoofdstad steken sommelier Emilie Øst-Jacobsen en fermentatie-übernerd Bram Kerkhof de koppen samen om creatieve smakencombinaties te doen rijmen met verschillende fermentatietechnieken. Het resultaat zijn gastronomische kombucha die een uitstekend alternatief bieden voor de klassieke dranken aan tafel.

The purpose was to create a tasteful and complex drinking experience without alcohol building flavors from the ground up and pushing the boundaries of flavors through fermentation.
Christian Arensbak
Oprichter

Chinese thee als basis

Omdat theeblaadjes net zoals druiven zuren en tannines hebben die structuur en body geven aan dranken, was het een bijna vanzelfsprekende keuze om thee als basis te kiezen voor ARENSBAK. Die thee wordt trouwens niet zomaar gekozen. ARENSBAK werkt samen met Alexis Kaae, een vooraanstaande naam in de theewereld. Om de hoogste kwaliteit te garanderen, gebeurt alles van het oogsten van de theeblaadjes tot het blenden van de kombucha met de hand.

Van thee tot kombucha

Fermenteren bestaat als sinds mensenheugenis, maar de afgelopen decennia kreeg het onder impuls van ’s werelds topchefs een enorme boost. Het gistingsproces voor kombucha begint eigenlijk al bij het basisproduct: thee. Verse theebladeren fermenteren een vijftal uur om hun geur- en smaakstoffen vrij te geven. Van die gedroogde blaadjes wordt een gesuikerde thee getrokken.
Dan is de scoby aan zet. Een scoby is een gistcultuur die (net zoals gisten bij druiven) suikers omzet in alcohol en daarbij CO₂ vrijgeeft. De gezonde bacteriën in de gistcultuur zetten die alcohol vervolgens om in zuren. Om ARENSBAK extra smaak en diepgang te geven, wordt de kombucha geïnfuseerd met specerijen, kruiden, bloemen …

Welkom in Kopenhagen, Denemarken

Van onze webshop tot bij jou thuis

Maak je keuze in onze webshop

Kies uit een gevarieerd assortiment wijnen, bieren, spirits en alcoholvrije dranken.

We verwerken je bestelling

Ons toegewijde team gaat in ons magazijn aan de slag met je bestelling.

Veilige
verpakking

We verpakken je pakketje veilig en met liefde, zodat alles jouw richting uitgestuurd kan worden.

Afhalen of leveren?
Jij beslist!

Je kan je bestelling afhalen bij Collect&Go of laten leveren tot aan je voordeur.