Vlag van België
Wetteren, België
Brouwer

Heilig Hart Brouwerij

Sinds 2019 herbergt de ontwijde kerk van Kwatrecht, Wetteren, de microbrouwerij van Hans en Victor Dusselier. Vader en zoon brouwen en experimenteren er naar hartenlust met alles wat de natuur hen te bieden heeft: graan, hop, fruit en wilde gist! Hun gastronomische bieren zijn eigenwijs en verbreden de kijk op het product ‘bier’. Een niet te missen halte op je reis door het Belgische bierlandschap.

Opgericht in
2017
Gesetteld in
Wetteren
Zetten in op
gastronomische bieren
Belangrijkste ingrediënt
Heilige Gist

Over deze producent

Wie, wat, wanneer?

Het is 2017 als wijn-, sake- en bierliefhebber Hans Dusselier besluit om zich toe te leggen op het maken van eigen bieren. In 2019 neemt hij zijn intrek in de ontwijde kerk van Kwatrecht om ze om te dopen tot microbrouwerij. Alle bieren van Heilig Hart Brouwerij worden sindsdien on site gemaakt. Mede-brouwer en rechterhand van Hans is zijn zoon Victor. Samen brouwen ze verschillende bieren die in 3 categorieën ondergebracht kunnen worden: in de naam van de Vader, in de naam van de Zoon en in de naam van de Heilige Geest. Amen!

Welke muziek zorgt voor extra leven in de brouwerij?

In The Garden van Van Morisson. Mijn zoon Victor wisselt al graag eens af met Bob Marley.

“No Guru, no method, no teacher: just you and I and nature …” Pure natural taste, dat is alles waar we voor staan. In The Garden van Van Morisson is om die reden een beetje ons lijflied geworden.
Hans Dusselier
Eigenaar en brouwer

Hun overtuiging

Heilig Hart Brouwerij zet in op gastronomische bieren: verfijnde, gelaagde bieren zonder in your face te zijn. Daarbij kiezen ze bewust voor bieren met minder CO₂. Die vinden ze zelf aangenamer om te combineren bij de maaltijd. Verschiet dus niet dat ze ook ‘platte’ bieren op de markt brengen, zonder hergisting en dus zonder belletjes. Ook vergisting en lagering op amforen zit in het DNA van Heilig Hart. Sommige bieren rijpen wel 3 jaar op stenen kruiken, om zonder smaak toe te voegen wel voor evolutie te zorgen.

Eerder maakten ze al een bier met duindoornbes, maar ook in de toekomst willen ze graag nog experimenteren met verschillende fruitsoorten die extra complexiteit aan het bier toevoegen. In het huidige assortiment zitten wel al bieren met druivenmost, Griekse yoghurt en specerijen zoals kardemom, piment en staartpeper.

Gelijk welk ingrediënt er gebruikt wordt, binnen Heilig Hart staat de natuur centraal. Ze werken zo duurzaam mogelijk, zonder additieven en alleen met ingrediënten die biodiversiteit voorop plaatsen.

Het Onzevader van Heilig Hart

In de naam van de Vader omvat aloude Belgische klassiekers, gebrouwen met hun eigen twist en zonder additieven. Het gaat hier om evenwichtige bieren die puur natuur zijn en een lange afdronk hebben.

In de naam van de Zoon omvat innoverende bieren. Hier tasten ze de grenzen van hun experimentele stijl af. Ze gooien alle regels omtrent bier overboord en verruimen de kijk op het product. Ze noemen het zelf hun eigenwijze speeltuin.

In de naam van de Heilige Geest spreekt eigenlijk voor zich: hiervoor vertrouwen Hans en Victor op een natuurlijk gistingsproces en/of wilde gisten. De speeltuin van de Heilige Geest, of Heilige Gist zo je wilt.

Van onze webshop tot bij jou thuis

Maak je keuze in onze webshop

Kies uit een gevarieerd assortiment wijnen, bieren, spirits en alcoholvrije dranken.

We verwerken je bestelling

Ons toegewijde team gaat in ons magazijn aan de slag met je bestelling.

Veilige
verpakking

We verpakken je pakketje veilig en met liefde, zodat alles jouw richting uitgestuurd kan worden.

Afhalen of leveren?
Jij beslist!

Je kan je bestelling afhalen bij Collect&Go of laten leveren tot aan je voordeur.