
Wijnen op maat van mosselen & barbecue
Of je nu gaat voor een klassieke pot mosselen met krokante frietjes of een verrassende papillot op de BBQ: met deze combinaties smaakt het eindresultaat nóg beter.

Mosselen met selder, sjalot en witte wijn
Bij deze klassieke bereiding zijn de mosselen natuurlijk de ster van de maaltijd. Maar daarom hoeven we nog geen saaie wijn open te trekken. Deze muscadet is net iets anders dan de rest en geeft met zijn smokey karakter een fijn extraatje aan de pure smaken van de zee. Kies jij voor brood of frietjes?

Papillot van mosselen met venkel en pastis
Een huwelijk van mediterrane bestemmingen! Deze Siciliaanse catarratto is heel strak gemaakt, met uitsluitend rijping op inox. Het pure, minerale karakter is een ideale backdrop voor de venkel en pastis, terwijl het citrusfruit in de wijn een mooie aanvulling is op het frisse karakter van de papillot.

Spaghetti met mosselen, witbier, look en verse kruiden
Dankzij het zilte karakter is albariño een schot in de roos bij zeevruchten. De zesty aroma's zijn een verlengstuk voor de citrustoetsen uit het witbier. Het kruidige karakter van deze San Mauro is mooi complementair met de peterselie, dragon ... in je pastabereiding.

Salade van gegrilde halloumi en courgette
De frisse zuren van deze rosé sancerre snijden lekker door het rijke, zoute karakter van de gegrilde kaas. De sappige, fruitige smaak gaat dan weer goed met de milde, lichtzoete smaak van courgette. Die kan je zowel rauw in sliertjes als gegrild serveren.

Gegrild rundvlees met parmezaankrullen
Bij gegrild rundvlees kan je weinig verkeerd doen met een lekker flesje rood. Maar omdat we ons hier laten inspireren op tagliata, kiezen we voor Italiaans: sangiovese. Het fruitige, gestructureerde karakter weet het pittige, zoute profiel van de kaas uit te dagen en zorgt voor een evenwichtige smaak.

Lamsrack met lauwe olijf-tomatenvinaigrette
Om tegenwicht te bieden aan de gekruide, rokerige smaak van het gegrilde vlees, kiezen we voor een volle Cosicaanse wijn met aanwezige tannines. Bovendien geeft het hartige karakter van de lokale druiven het lamsvlees een extra zetje. Ondanks zijn rijpheid heeft deze U Fornu voldoende zuren om op te boksen tegen het acide karakter van de vinaigrette.
Meer wijnen voor je staycation?
Ontdek hier alle wijnen uit de selectie.