10 juli is Piña Colada-dag
1954. Ramón Marrero is aan het werk in het Caribe Hilton in San Juan, Puerto Rico, wanneer zijn baas hem vraagt een nieuwe cocktail uit te vinden. Hij gaat voor een combinatie van ananassap, rum en kokosroom: de Piña Colada is geboren. Op 10 juli 1978 roept de Puerto Ricaanse regering de cocktail uit tot nationale drank. Die dag vieren locals nog altijd het succes tijdens het Piña Colada Festival.

Maak je eigen Piña-Coolaid
Voeg toe aan een shaker met ijs:
- 50 ml MESAMIS Caribbean Cane
- 60 ml ananassap
- 30 ml kokospuree
- 20 ml gecondenseerde melk
- 2 schepjes kokoscrème
Shake alles en double strain in een tiki- of cocktailglas met gemalen ijs. Garneer met een schijfje ananas.

MESAMIS Caribbean Cane
Bedacht en gemaakt in Amsterdam is MESAMIS Caribbean Cane een smaakvol alternatief voor bruine rum. De zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en het rijke karakter van de melasse geeft ‘m voldoende ruggengraat om overeind te blijven in combinatie met cola, maar ook in je eigen variatie op een Piña Colada.
Bedacht en gemaakt in Amsterdam is MESAMIS Caribbean Cane een smaakvol alternatief voor bruine rum. De zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en het rijke karakter van de melasse geeft ‘m voldoende ruggengraat om overeind te blijven in combinatie met cola, maar ook in je eigen variatie op een Dark & Stormy.