Vlag van Frankrijk
Champagne, Frankrijk
wine-bottle Wijnbouwer

Champagne Laurent-Perrier

Fijne belletjes dansen in je glas, de gouden glinstering belooft veel feestelijkheid en de geur neemt je mee op een trip naar wijngaarden in hartje Champagne. Welkom in de wereld van Laurent-Perrier, waar eeuwenoude traditie en een duidelijke eigen visie meesterlijk blenden.

Opgericht in
1812
Gesetteld in
Tours-sur-Marne
Zetten in op
rijping op inox tanks
Meest aangeplante druiven
chardonnay, pinot noir, pinot meunier

Over deze producent

Wie, wat, wanneer?

De fundamenten voor Maison Laurent-Perrier werden in 1812 gelegd door André-Michel Pierlot, die zich settelde in de Grand Cru-gemeente Tours-sur-Marne. Hij werd opgevolgd door zijn zoon Alphonse, die op zijn beurt het bedrijf overliet aan zijn keldermeester Eugène Laurent. Zijn vrouw Mathilde-Emilie Perrier kwam aan het hoofd te staan van het bedrijf toen hij op jonge leeftijd overleed. Ze voegde haar meisjesnaam toe aan die van haar man en doopte het wijnhuis Veuve (weduwe) Laurent-Perrier. In 1889 lanceerde ze een (in die tijd) revolutionaire wijn: Grand Vin Sans Sucre. Toen al een eerste aanzet voor de ‘non-dosage’ die vandaag centraal staat bij het champagnehuis. Haar dochter Eugénie-Hortense volgde haar op, maar verkocht een kleine 15 jaar later het domein in 1939.

Champagne van droog naar zoet

Brut nature < extra brut < brut < extra dry < sec < demi-sec < doux

Een nieuw hoofdstuk

Enter de familie de Nonancourt, die anno 2025 nog steeds de touwtjes in handen heeft. Marie-Louise de Nonancourt kocht het domein voor haar en haar 4 kinderen. Na zijn militaire dienst verdiepte zoon Bernard zich in het reilen en zeilen van de wijngaard om op zijn 28 CEO van Maison Laurent-Perrier te worden. Onder zijn bewind groeide het bedrijf op 40 jaar tijd exponentieel en kreeg het steeds meer een duidelijke koers: frisse, pure en elegante champagnes maken. Die verantwoordelijkheid ligt sinds 2004 ook bij Michel Fauconnet, de derde keldermeester van het huis na Edouard Leclerc en Alain Terrier.

De signatuur

De filosofie van Laurent-Perrier is heel duidelijk: niet-gedoseerde champagnes maken die uitsluitend rijpen op inox en op fles. Er wordt geen hout gebruikt om de frisheid te behouden. Het huis heeft bovendien een rijke traditie in het blenden van reservewijnen. Op die manier kunnen ze beter de perfectie nastreven dan dat de natuur dat kan, dixit Bernard de Nonancourt. Hun savoir-faire en traditie in reservewijnen vertaalt zich in de Grand Siècle. Die cuvée is sinds 1959 slechts 26 keer gemaakt. Elke release krijgt een eigen nummer, dat gelijkstaat aan een blend van 3 meesterlijke millésimes. De Grand Siècle rijpt vervolgens nog eens 10 jaar sur lies in de kelder.

Welkom in Champagne, Frankrijk

De Champagne is wereldwijd bekend om haar gelijknamige mousserende wijnen. Ze worden geproduceerd volgens een unieke methode die nergens anders ter wereld zo strikt wordt opgevolgd. Het koele klimaat draagt bij aan de levendige zuren in de wijnen. Vroeger werd de term 'méthode champenoise' gebruikt voor mousserende wijnen om aan te tonen dat het op dezelfde manier als champagne gemaakt werd. Om hun herkomst te beschermen en te onderscheiden van andere schuimwijnen, werd deze term verboden en vervangen door ‘méthode traditionelle’.

Van onze webshop tot bij jou thuis

Maak je keuze in onze webshop

Kies uit een gevarieerd assortiment wijnen, bieren, spirits en alcoholvrije dranken.

We verwerken je bestelling

Ons toegewijde team gaat in ons magazijn aan de slag met je bestelling.

Veilige
verpakking

We verpakken je pakketje veilig en met liefde, zodat alles jouw richting uitgestuurd kan worden.

Afhalen of leveren?
Jij beslist!

Je kan je bestelling afhalen bij Collect&Go of laten leveren tot aan je voordeur.