Vlag van Frankrijk
Champagne, Frankrijk
Wijnbouwer

Maison Perrier-Jouët

De tuinbouw- en botanische passies van de oprichters van het huis hebben van Perrier-Jouët een uniek domein in de Champagne gemaakt. In de 19de eeuw begon Charles Perrier te investeren in uitzonderlijke wijngaarden die later de status van grand cru zouden krijgen. Zijn vernieuwende visie en zijn ongeëvenaarde kennis van het terroir blijven Perrier-Jouët tot op vandaag inspireren, niet in het minst door zijn blijvende gehechtheid aan chardonnay, de oorspronkelijke, elegante en veeleisende champagnedruif.

Opgericht in
1811
Verspreid over
27 ha
Zetten in op
brut champagne
Meest aangeplante druiven
chardonnay

Over deze producent

Wie, wat, wanneer?

Pierre-Nicolas Perrier en Rose-Adélaïde Jouët deelden een liefde voor de natuur en kunst. Zij was een jonge vrouw uit een Normandische koopmansfamilie, hij een meesterlijke wijnbouwer en botanicus. Een jaar na hun huwelijk, in 1811, richtten ze Maison Perrier-Jouët op: geboren uit hun verlangen om een champagnehuis op te richten dat het verschil maakt. De passie van de oprichters voor kunst, natuur en champagne is van generatie op generatie doorgegeven. Hun zoon Charles Perrier, botanicus net als zijn vader, nam het huis over in 1848. De familiefilosofie van creatieve vrijheid en een onconventionele observatie van de natuur geven tot op de dag van vandaag vorm aan Maison Perrier-Jouët. In oktober 2020 werd Séverine Frerson, als eerste vrouw, de achtste keldermeester van het champagnehuis.

Met wie zou je graag het glas heffen en welke fles komt er op tafel?

Samenkomen met vrienden en geliefden met een glas van onze bubbels blijven de mooiste momenten in het leven.

Hun filosofie

Ze zetten volop in op regeneratieve wijnbouw. Het doel is om de natuurlijke vruchtbaarheid van de bodem te verhogen, zodat de wijnstokken meer veerkracht hebben wanneer ze geconfronteerd worden met de effecten van klimaatverandering. Daarbij hoort de biodiversiteit verrijken en de uitstoot van broeikasgassen beperken.

Tijd is een essentieel element bij het maken van hun champagnes: die rijpen drie tot vier jaar in de kelders. Volgens de regels moeten vintage champagnes minimaal drie jaar rijpen. Bij Perrier-Jouët blijven de vintage cuvées tot wel acht jaar in de kelder, zodat de complexe, florale aroma's tot hun recht kunnen komen en de champagne zachter wordt. Naast tijd is dosage het tweede essentiële luik om de signatuur van het huis elk jaar opnieuw te garanderen.

Welkom in Champagne, Frankrijk

De Champagne is wereldwijd bekende om haar gelijknamige mousserende wijnen. Ze worden geproduceerd volgens een unieke methode die nergens anders ter wereld zo strikt wordt opgevolgd. Het koele klimaat draagt bij aan de levendige zuren in de wijnen. Vroeger werd de term 'méthode champenoise' gebruikt voor mousserende wijnen om aan te tonen dat het op dezelfde manier als champagne gemaakt werd. Om hun herkomst te beschermen en te onderscheiden van andere schuimwijnen, werd deze term verboden en vervangen door ‘méthode traditionelle’.

Van onze webshop tot bij jou thuis

Maak je keuze in onze webshop

Kies uit een gevarieerd assortiment wijnen, bieren, spirits en alcoholvrije dranken.

We verwerken je bestelling

Ons toegewijde team gaat in ons magazijn aan de slag met je bestelling.

Veilige
verpakking

We verpakken je pakketje veilig en met liefde, zodat alles jouw richting uitgestuurd kan worden.

Afhalen of leveren?
Jij beslist!

Je kan je bestelling afhalen bij Collect&Go of laten leveren tot aan je voordeur.